Voor een totaal overzicht van alle Leidse Hofjes en een selectie van **Poorten kunt u deze nu vinden op de kaart. Met **poorten worden niet de Mors- en de Zijlpoort bedoeld, maar de voormalige achterafstraatjes waar de allerarmsten van de stad woonden, zoals de Fabiaanspoort, de Meisjespoort en de Olieslagerspoort.  Ook is er een boek verschenen over alle Leidse hofjes.

Beschrijving boek:

Leiden koestert een schat van 35 hofjes. Verstilde wereldjes verborgen achter zware deuren, lange gangen en pompeuze poortgebouwen.
'Alle Leidse Hofjes' is een boek over stichters en regenten, bouwers en bewoners. Niek Bavelaar fotografeerde de hofjes het jaar rond.Schrijver Ruud Spruit sprak met regenten en bewoners en dook in de archieven op zoek naar verhalen en anekdotes, foto's, prenten en schilderijen, voor een deel niet eerder gepubliceerd. 'Alle Leidse Hofjes' is prachtig vormgegeven.

b_180_120_16777215_00_https___v111.nbc.bibliotheek.nl_thumbnail_width=320_amp;uri=http___data.bibliotheek.nl_ggc_ppn_337914818_amp;no-cover-image=false_amp;token=dd63969.